Vila Faros

Tasos, poznat i kao zeleno ostrvo je jedinstveno ostrvo po svojoj lepoti, šarmu, prirodi, ali i ostrvljanima koji su nam sačuvali svoju kulturu i tradiciju pa im se iznova vraćamo. Sa preko 50 uglavnom peščanih plaža, ostrvo Tasos predstavlja pravu malu riznicu za brojne turiste.

Skala Maries – mesto na jugozapadnoj strani ostrva, udaljena od Limenasa oko 30km i manje od 6km od Limenarije, drugog po veličini mesta na Tasosu. Poznata kao mirno priobalno selo za one željne pravog odmora i mediteranske kuhinje. Naime neki od najboljih restorana nalaze se uprevo u mestu Skala Maries. Uz fantastične plodove mora, ukusne salate, pravi domaći kozji sir, masline sa okolnih brda, obradujte svoja čula i uživajte u domaćinskoj atmosferi tamošnjih taverni. Sa svoje tri lepe plaže ovo mesto nudi sve ono što od letnjeg odmora i tražimo.

Vila Faros – nalazi se u na 45m od gradske plaže i raspolaže sa četiri studija za 2 i 3 osobe. Po dva studija dele jednu kuhinju, a ogromna zajednička terasa sa čarobnim pogledom na more pripada svima, pa su studiji idealni za dve ili tri porodice ili grupu prijatelja. Vila je veoma skromna, a kupatila u studijima su vrlo mala, od kojih samo jedan studio ima kadu. Supermarket se nalazi na 30m udaljenosti. U svakom studiju se nalazi  TV prijemnik i klima-uređaj. Korišćenje klima-uređaja je uključeno u cenu. Vila Faros nema sopstveni parking, već se vozila parkiraju u okolini.

VILA FAROS – CENOVNIK

Sve cene su izražene u evrima i obuhvataju najam studija za izabrani period. Jedno dete do 12 godina ne plaća smeštaj ukoliko koristi ležaj sa roditeljima.

AUTOBUSKI PREVOZ:

Mesto
polaska
Vreme
Odrasla
osoba
Deca do
12 godina
Jedan
pravac
Novi Sad
Parking hotela Sajam
14:00h
€85
€75
€75
Beograd
Garaža saobraćajnog preduzeća Lasta, auto-put Beograd-Niš br. 4
16:00h
€70
€60
€60
Niš
Benzinska pumpa preko puta Hotela Nais
19:00h
€65
€55
€55

Tačna vremena polaska autobusa su podložna promenama. Putnik je dužan da se informiše o mestu i vremenu polaska u agenciji, jedan dan pred put.
– moguće je priključenje putnika ispred svih motela na auto-putu Beograd-Niš-Skoplje,
– u cenu prevoza za Tasos karta za trajekt nije uračunata (plaća se vodiču u autobusu), po ugovorenoj ceni iz ugovora i cenovnika Organizatora.
Prevoz se vrši autobusima turističke klase koji raspolažu klima uređajem, TV-om i HI-FI opremom.
Organizator zadržava pravo promene vremena polaska o čemu će putnici biti obavešteni najkasnije dva dana pred polazak,
– raspored sedenja pravi Organizator, shodno datumu prijave, osim u izuzetnim slučajevima. Količina prtljaga nije limitirana, ali je poželjno da ne prelazi dva komada po osobi. Autobus po dolasku u letovalište zaustavlja se najbliže moguće do smeštajnih objekata,
– pauze se prave prema unapred utvrđenom tajmingu i mestu. Na granici nije dozvoljeno napuštanje autobusa, osim po zahtevu granične službe.

Predstavnik agencije, na dan dolaska putnika sopstvenim prevozom na ostrvo, ne dočekuje putnike u luci radi smeštanja u ugovorene vile i hotele. Putnici se smeštaju sami, na osnovu uputstva za sopstveni prevoz (osim u slučaju nemogućnosti da pronađu ugovorenu vilu ili hotel, kada treba da kontaktiraju predstavnika telefonom). Predstavnik agencije, na dan smene iz tehničkih razloga nije u mogućnosti da smešta navedene putnike: doček nove i ispraćaj stare grupe ili se predstavnik ne nalazi u blizini luke.

 

cene karata Iz Limenasa sa Tasosa – Iz Keramotija Iz Prinosa-Iz Kavale
ODRASLE OSOBE 3.50 € 5.00 €
DECA (5-10 godina) –50% 1.50 € 2.50 €
PUTNIČKA KOLA DO 4,25m 16.00 € 19.00 €
PUTNIČKA KOLA PREKO 4,25m 20.00 € 24.00 €

USLOVI I PROGRAM PUTOVANJA:

 • 1 dan: Beograd – sastanak putnika na mestu polaska. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Polazak autobusa je jedan dan ranije u odnosu na datume iz tabele,
 • 2 – 10 dan: Tasos – dolazak, smeštaj, boravak na bazi izabrane usluge, noćenje.
 • 11 dan: Tasos – izlazak iz apartmana u 09h, polazak autobusa u poslepodnevnim satima. Vožnja sa kraćim usputnim odmorima.
 • 12 dan: Dolazak na mesto polaska. Kraj usluga.
 • U cenu aranžmana su uračunate usluge pratioca grupe i smeštaj u izabranim objektima na bazi 10 noćenja, usluge predstavnika agencije kao i troškovi organizacije puta.
 • U cenu aranžmana nije uračunat prevoz, zdravstveno putno osiguranje, fakultativni izleti i ostali nepomenuti troškovi.

Za goste koji na odmor odlaze sopstvenim prevozom, početaki i kraj aranžmana jesu termini iz tabele

OBAVEZNO PUTNO OSIGURANJE:

Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma. Polise se mogu uplatiti kako kod organizatora putovanja tako i kod agencija posrednika (Subagenata).

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se vrši po prodajnom kursu banke Intese na dan plaćanja, gotovinom, čekovima građana ili uplatom na tekući račun Organizatora putovanja.

Cena koja je naznačena na sajtu, u katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili last-minut ponude.

Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA

za celokupnu uplatu do 31.12.2018. odobravamo popust 10%

 

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA:

– akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 7 dana pre puta.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za boravišnu taksu iznosi 0,50 eur (50 evrocenti) po smeštajnoj jedinici (studiju, apartmanu), po danu,  i plaća se vlasniku vile na licu mesta na dan dolaska. 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ne postoji već se plaća cena za dvokrevetnu sobu naznačena na našoj veb stranici. 
 • Dete 2-12 godina ne plaća smeštaj pod uslovom da koristi ležaj sa roditeljima.

DODATNE NAPOMENE:

– molimo vas da opise i fotografije objekata pogledate na našem sajtu
– smeštajni objekti koji u katalogu nemaju oznaku kategorije, izvorno su preuzeti od vlasnika istih, te kao takvi predstavljaju domicilno važeću kategoriju, prema važećim propisima zemlje u kojoj se objekat nalazi. Higijenu u apartmanima i studijima održavaju gosti, a posteljina se menja najmanje jednom u toku smene. Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom rasklopivi ili su manjih dimenzija od standardnog ležaja
– u pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda. Grčki standard za normalni ležaj je 185 cm sa 75-80 cm, a francuski (dve osobe) 185-190 cm sa 115-155 cm.
– cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije U slučaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja
– tokom sezone, moguća je promena mesta i vremena polaska
– putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska, jedan dan pred put
– putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska
– ulazak u apartmane pri dolasku je posle 14:00h
– napuštanje apartmana poslednjeg dana do 09:00h

VAŽNE NAPOMENE:

 • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
 • Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost, oba roditelja, na punoletno lice sa kojim putuju.