NekategorizovanoBlog single

tenerife

Tenerife je najveće od nekoliko ostrva koja pripadaju grupi Kanarskih ostrva u okviru Španije. Nalaze se u Atlantskom okeanu, vrlo blizu Maroka, te je temperatura tokom cele godine blaga i pogodna za odmor i kupanje u bilo koje vreme u godini. Naravno da je najbolji period za godišnji odmor te letovanje od marta do kraja oktobra. Zime su vrlo blage i temperatura se retko spušta ispod 20 C.

Tenerife je ostrvo vulkanskog porekla, a najviši vrh Teide, ujedno i najviši vrh Španije je visine 3.817 m. Teide kao i ogroman prostor na ostrvu je zaštićena zona u vidu nacionalnog parka. Upravo vulkansko poreklo je ostrvu Tenerife podarilo božanstvenu lepotu prirode sa endemskom vrstama, plažama sa crnim peskom, nesvakidašnjim pejzažima.

Glavni grad ostrva je Santa Kruz, koji je ime dobio po krstu koji je bio zaboden u tle današnjeg grada od strane Španaca koji su i osvojili ostrvo u 15. Veku. Po našem mišljenju Santa Kruz je najlepši grad Tenerife, sa posebnom atrakcijom koja ga čini poznatim u čitavom svetu, a to je čuveni karneval, drugi najveći na planeti, odmah posle karnevala u Rio de Žaneiru. Najveći prirodni i turistički značaj Sante Kruz jeste plaža Las Teresitas, sa žutim peskom, donesenim iz Sahare, upravo zbog turističkih potreba. Plaža je dugačka oko 1,5km i prosečno široka preko 50 m. Zštićena je kamenim blokovima udaljenim oko 400m od same plaže, a štite plažu, kao i uživanje turista od velikih talasa koji nisu retkost na kanarskim ostrvima.

Na zapadnoj obali ostrva se nalazi prelepi gradić po imenu Puerto de la Kruz, koji je omiljeno mesto za odmor engleskih i nemačkih turista. Zapadna obala Tenerife je dosta vetrovitija i sa većim talasima u određenim periodima godine, ali je najslikovitiji i nalazi se usred ogromnim plantaža banana, po kojima je ostrvo i najpoznatije kada je agrikultura u pitanju. Moramo priznati da su banane sa Tenerife potpuno drugačijeg ukusa, manje, deblje, ali slađe od banana iz oblasti ekvatora, koje kupujemo na našim pijacama. Teško imaju prođu unutar ostalih zemalja EU, koja propisuje, verovali ili ne, dimenzije banana koje treba da se nađu na njenom tržištu. Puerto de la Kruz je naš izbor kada je u pitanju smeštaj pod uslovom da se iznajmi automobil.

Na samom jugu ostrva nalazi se čuveno i najpoznatije turističko mesto celog ostrva, Los Kristijanos, nekada robarsko selo, a danas pravi raj za turiste sa obiljem najrazličitijih kategorija hotela, apartmana i soba za izdavanje. Izlazi na jednu od najlepših plaža ostrva, Las Amerikas. Mesta na jugu ostrva, pored brojnih dnevnih aktivnosti u vidu kupanja, surfinga, i ostalih sportova na vodi i vazduhu nudi i najbolji noćni provod, poznat širom kanarskih ostrva. Preporuka za mlade, ali i sve one kojima je posle dnevnih aktivnosti noćni život nezaobilazan detalj na odmoru.

Podelite na društvenim mrežama
Newsletter

Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

  Posetite nas na društvenim mrežama

  Newsletter

  Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

   https://www.atlastravel.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/logo-g-s.png
   Close

   Tenerife Kanarska ostrva

    Popunite upit o zakazivanju aranžmana ili o dodatnim informacijama. Polja označena * su obavezna    Atlas Travel