Avio-Aranžmani Istanbul Putovanja Istanbul


SPRING BREAK
Cena
399€ po person
Trajanje
4 dana
Kapacitet
30

Proleće u Istanbulu

  • Opis
  • Program
  • Cene i napomene
  • Slični aranžmani
  • Više informacija

Detalji aranžmana

Mesto polaska
Beograd
Mesto dolaska
Istanbul

Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi)

Avio i aerodromske takse u Beogradu i Istanbulu (oko 122 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, transfer aerodrom – hotel – aerodrom, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (noćenje sa doručkom samousluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča, usluge lokalnog vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje i fakultativni izleti.

SMEŠTAJ

• Hotel Budo, kategorije 3* u Istanbulu,
Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLET

• Poludnevni obilazak istorijskog dela grada pešice. Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: ulaznice za Aja Sofiju, palatu Top kapi, kao i angažovanje lokalnog vodiča)
• Krstarenje Bosforom i poseta Veseljenskoj patrijaršiji. Cena 40 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – patrijaršijapristaniste, krstarenje brodom, kao i angažovanje lokalnog vodiča) Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u agenciji.
• Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

  • 1. dan (18.04.2020)
  • 2. dan (19.04.2020)
  • 3. dan (20.04.2020)
  • 4. dan (21.04.2020)
1. dan (18.04.2020)

BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 7.15 sati. Let za Istanbul u (TK 1082) u 9.15 sati. Sletanje na aerodrom u 12 sati. Agatha Christie jedna je od mnogobrojnih pisaca koje je Istanbul inspirisao za njene romane, a ovaj senzacionalni grad ostavlja sličan utisak daha misterioznosti i sjaja na svakoga ko se jednom nađe u njemu. Francuski pisac i političar iz 19. veka Alfons de Lamartin bio je neizlečivi zaljubljenik u jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. I u tome nije bio usamljen. Prestonica Vizantije i Otomanske imperije, izgrađena na sedam brežuljaka, a koja spaja Evropu sa Azijom i Bosforskim moreuzom, Mramorno sa Crnim morem, večna je inspiracija umetnika, hodočasnika, pustolova... Zajedno sa svojim osvajačima i carevima, menjao i imena. Vizantion, Avgust Antion, Drugi Rim, Konstantinopolj, zatim Carigrad, pa Istanbul. Razgledanje autobusom jedinog grada na svetu koji se nalazi na obalama dva kontinenta i koji čuva neprocenjive vrednosti tri carstva, čija je prestonica bio. On je jedinstvena veza izmedju Istoka i Zapada i njihove prošlosti. Ali Istanbul nije samo čuvar prošlosti već živ i moderan grad. Danas je to najveći, ali ne i glavni grad Turske, čije se mnoge znamenitosti nalaze na listi UNESKO-ve svetske baštine. Pod njegovim večnim nebom, na kome se ocrtavaju kupole i minareti, vlada stalni žamor i pokret mase, buka vozila duž vijugavih sokaka popločanih kaldrmom, zvuci brodskih sirena trajekata koji saobraćaju izmedju obala Evrope i Azije, uzvici uličnih prodavaca u luci, pozivi vlasnika malih radnji na bazaru, uvek prisutnim mušterijama. Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, rezidencijalni kvart Bejoglu, Trg Taksim, prelazak Bosforskog moreuza preko mosta Fatih Sultan Mehmed, džamija Mehmed paše Sokolovića, palata Topkapi, brdo Čamlidža... Transfer i smestaj u hotel. Noćenje.
2. dan (19.04.2020)

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Bosforom i poseta patrijaršiji. Zahvaljujući caru Konstantinu, koji je Konstantinopolj učinio prestonicom Istočnog rimskog carstva,Vaseljenska Patrijaršija je stekla izuzetnu crkvenu i političku važnost. Sedište patrijaršije je u Crkvi Sv. Đorđa koja je nekoliko puta paljena, rušena, uništavana, a glavna vrata su zapečaćena, jer je na dovratku u 19. veku bio obešen patrijarh. Crkva se nalazi u grčkom naselju Fener,nedaleko od zaliva Zlatni rog. Iako je originalna crkva imala velelepnu kupolu, u rekonstrukciji crkve u 18. i 19. veku ona nije obnovljena, pa crkva nije natkrivena „svetim lukom“. Unutrašnjost crkve je bogato ukrašena, sa zlatnim ikonostasom koji prikazuje detalje iz Hristovog i života drugih svetaca i hrišćanskih mučenika. Najznačajnija relikvija u crkvi je stub crne boje, za koji se veruje da je stub za koji je bio privezan i na kom je šiban Isus Hrist pre raspeća na Golgoti i da ga je u Konstantinopolj donela Konstantinova majka, carica Jelena. Krstarenje Bosforom će pružiti magičan kontrast izmedju prošlosti i sadašnjosti kao i nezaboravan pogled na dva kontinenta u trajanju od sat i po, koje otkriva prizore života najbogatijih Turaka čije vile krase obale moreuza, pogled na carske palate, tvrđave, mostove i romantična mestašca bosforskog prolaza. Noćenje.
3. dan (20.04.2020)

ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni poludnevni obilazak istorijskog dela grada pešice: Antički hipodrom - centar gradskih zbivanja u rimsko doba inspirisan cirkusom Maksimusom u Rimu, na kojem su se nekada održavale trke konja, a danas je to plato u obliku piste i Teodosijev obelisk. Plava Džamija - Prvi pogled na nju će vas zbuniti ako budete očekivali objekat u boji koja se nalazi u imenu, ali je zapravo plava samo unutrašnjost. Prepoznatljiva je po tome što jedina ima šest minareta, a nazivaju je "božjim delom u ljudskom ruhu". Ispred nje su uvek dugi redovi posetilaca, baš kao i ispred Aja Sofije, Svete Sofije ili Crkve svete mudrosti. Rimski car Justinijan je u 6. veku naredio da se podigne crkva kakve nije bilo od doba Adama i kakve nikad više neće biti. Tako je i bilo. A onda ju je, 1453. godine, padom Vizantije Mehmed Drugi pretvorio u džamiju, tako što su umesto krsta stavljeni polumesec i zvezda, zvona i oltar su uklonjeni, freske i mozaici prefarbani, a minareti joj dali pravo islamsko lice. Osnivač moderne turske države Mustafa Kemal Ataturk, čija se slika ili bista nalaze na gotovo svakom koraku u ovoj državi, preimenovao ju je 1934. godine u muzej, u kojem još "živi" nekolicina fresaka i mozaika - kao dokaz da je ovo bilo najveće hrišćansko svetilište. Aja Sofija - koji se nalazi na jednom od 7 istanbulskih brežuljaka, preko puta Plave Džamije, najveća je znamenitost Istanbula. Najveća atrakcija Istanbula je crkva Svete mudrosti Aja Sofija, sagrađena davne 537. godine. Skoro čitav vek Aja Sofija bila najčuvenija crkva u celom hrišćanstvu. U 15. veku ju je sultan Mehmed II pretvorio u džamiju, a tek u vreme Kemala Ataturka prestala je da bude džamija ali joj nije vraćen status crkve, pa je ona danas muzej. Top kapi palata - je bila dvor turskih sultana od osvajanja Carigrada 1453. godine pa sve do početka XIX veka.Palata topovske kapije je nastala po naredbi Mehmeda Drugog Osvajača u 15. veku, na bedemima drevnog Konstantinopolja, tamo gde se Bosfor spaja sa Mramornim morem. Bile su to zvanično odaje turskih sultana, a zapravo čitav jedan grad u koji se ulazilo na troja vrata. Carska vode do nekadašnje uprave, kada prođete kroz druga uzdahnućete na dijamante, smaragde i zlato, sav plen i poklone vladara koji su ukrašavali palatu. Treća su poznata kao ulaz u sultanov raj ili vrata čednosti, iza kojih se čuvao harem - možda najmisterioznije mesto, carstvo spletki i intriga, simbol sultanije Hurem. Kapali čaršija - pravi mali grad sa svojim avenijama, ulicama, prolazima, kapijama i raskrsnicama. Osnovao ga je Mehmed II Fatih 1461. godine da bi omogućio trgovcima bezbedno mesto na kome u miru mogu prodavati svoju robu. Najstariji i najveći zatvoren bazar na svetu koji je ispunjen jakim orijentalnim mirisima i nudi izazov za sva čula. Kroz ceo kvart Lalei nalaze se izlozi prepuni zlatnog i srebrnog nakita, tezge sa orijentalnim začinima i persijskim tepisima, prodavnice sa posudama od kovanog bakra. Noćenje.

4. dan (21.04.2020)

ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak (Sobe treba napustiti do 10 sati). Slobodno vreme za individualno razgledanje grada do transfera na aerodrom oko 15 sati. Preporučujemo obilazak Cisterne Bazilike, savršenog sistema vodosnabdevanja koje su izgradili Vizantijski arehitekti u 6 veku, za vreme vladavine vizantijskog cara Justijiana. Nedaleko od Svete Sofije nalazi se podzemna cisterna (Jerebatan) ogromni podzemni hol, nalik na palatu. Nekada je služio kao bunar iz kog se vodom snabdevao centar grada još od doba Vizantije. Voda je do cisterne dopremana vijaduktom Valens. Unutar cisterne nalazi se ukupno 336 stubova, a izgrađeni su svaki na razmaku tačno od 4 metra i tako se stiče utisak fantastične geometrijske šume, osvetljenih stubova među kojima se presijava voda u bazenima u kojima plivaju ogromni primerci riba koje su ujedno bile odlični detektori za čistoću vode. Cisterna (Jerebatan) prostire se ispod trga Sultanahmet. Pored cisterne se nalazi stub poznat kao “zmijski zub” koji je bio tačka od koje je merena razdaljina u vizantijskom carstvu. Let za Beograd u (TK 1083) u 18.45 sati. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.

Detaljnije o aranžmanu

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Čekovima gradjana: - 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju - 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje - 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

• Pasoš mora da važi još najmanje 6 meseci od dana povratka sa putovanja,
• Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
• Organizator zadržava pravo promene rasporeda razgledanja gradova i lokaliteta po danima putovanja,
• Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u turističkoj agenciji.
• Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Atlas Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

• Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
• Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
• U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.
• Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
• U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 250.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja.
• Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Putnik Travela, licenca br. OTP 284/2020, kategorije A25 od 05.02.2020., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

TURISTIČKA AGENCIJA ATLAS TRAVEL SERVICE NASTUPA U SVOJSTVU SUBAGENTA

Podelite na društvenim mrežama
Newsletter

Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

Posetite nas na društvenim mrežama

Newsletter

Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

https://www.atlastravel.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/logo-g-s.png
Close

Istanbul

Cena
399€ po person
Trajanje
4 dana
Kapacitet
30

Popunite upit o zakazivanju aranžmana ili o dodatnim informacijama. Polja označena * su obaveznaAtlas Travel