Autobuske Ture Putovanja Pečuj i karneval u Mohaču


CITY TOURS
Cena
35€ po person
Trajanje
2 dana
Kapacitet
40

Izlet Pečuj i karneval u Mohaču

 • Opis
 • Program
 • Galerija
 • Cene i napomene
 • Slični aranžmani
 • Više informacija

Detalji aranžmana

Mesto polaska
Beograd
Mesto dolaska
Pečuj - Mohač

Termini putovanja 23.02.2020 – 24.02.2020.

Cena aranžmana: 35€

Pečuj

Pođite sa nama da upoznate Pečuj – grad različitih kultura koji odiše posebnim duhom i šarmom, grad ljubavnih katanaca i vina, pođite da kupite pečujske rukavice i saznate sve o žolnai keramici, da se relaksirate i opusite u čuvenoj mađarskoj banji Šikloš, da degustirate vino i posetite karnevaski festival u Mohaču.

Mohač

Mohač, gradić duge istorije u čijoj neposrednoj okolini su se odigrale 2 značajne bitke koje označavaju početak i kraj osmanske vladavine na prostoru današnje Mađarske tokom 16 i 17 veka. Mohač je mali i simpatičan grad na Dunavu u koji se posetioci zaljube na prvi pogled.

Karneval u Mohaču

BUSO Mohač, karneval u Mohaču svake godine poseti desetine hiljada turista iz svih krajeva sveta. Mohački bušari su postali deo kulturne baštine i 2009 godine su upisani u UNESCO a 2013 dobijaju oznaku Hungarikum, običaj koji je vezan samo za Mađarsku. Busojaras ili pohod Buša je karnevalski festival kojim se u Mohaču u Mađarskoj obeležava kraj zime.

Kostimi Buša iako pomalo zastrašujući simbolizuju duhovni preobražaj a buka koju stvaraju čegrtaljke, klepetuše i ostali instrumenti proteruje zlo I tera zimu.

Manifestacija traje 3 dana, organizatori su pripremili razne programe, dečije plesne grupe, vašar sa narodnim rukotvorinama kao i predstavljanje viševekovnih narodnih običaja.

Aranžman obuhvata

• prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,
• obilazak Pečuja
• Obilazak Mohača i učestvovanje na karnevalu,
• pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,
• putno zdravstveno osiguranje,
• troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata

• individualni troškovi.

 • 1. dan
 • 2. dan
1. dan

Beograd - Mohač

Polazak iz Beograda u 05:15h (mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja). Iz Novog Sada oko 06:15h. Putovanje do Pečuja, kroz Hrvatsku, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Vožnja autoputem preko Novog Sada, potom Sombora i posle graničnog prelaza Batina ulazimo u Hrvatsku. Nakon 30 km vožnje kroz Hrvatsku ulazimo u Mađarsku i za nepun sat stižemo u Pečuj - evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu. Razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi - Kasim pašine džamije, Katedrale. Gradsko jezgro Pečuja je riznica starina: praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet… Slobodno vreme. Polazak oko 15h u Mohač na Karneval. Učestvovanje na karnevalu, uživanje u raznim gurmanskim specijalitetima, degustacije vina I upoznavanje sa viševekovnim narodnim običajima, obilazak vašara I mogućnost kupovine raznih narodnih rukotvorina I proizvoda. Paljenje vatre na glavnom gradskom trgu je u 18h. Polazak za Beograd oko 20 h. Noćna vožnja.
2. dan

Mohač - Beograd

Dolazak u Beograd posle ponoći u zavisnosti od gužve na putu. Kraj programa.

Detaljnije o aranžmanu

Cene aranžmana su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Plaćanje se može izvršiti gotovinom, čekovima građana ili putem administrativne zabrane. Cena koja je naznačena na vebsajtu, katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije Organizatora putovanja i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili first-minute i last-minut ponude.

Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

• UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA: – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

• UPLATA NA RATE – akontacija 50% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak sledećeg meseca zaključno sa 10.03.2020.

POPUSTI I DOPLATE

Deca do 12 godina – 25 €

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETI (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA.

DODATNE NAPOMENE

• Putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Atlas Travel Service. Molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.
• Ukoliko ne dobijete sms poruku 24 h pre polaska putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska jedan dan pred put. Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),
• Putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,
• Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

VAŽNE NAPOMENE

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima rok za otkazivanje putovanja i to najkasnije 5 dana pre putovanja. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ATLAS TRAVEL SERVICE.

Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa br. 2700504 od 01.01.2020. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće Kompanije Dunav osiguranje.

Podelite na društvenim mrežama
Newsletter

Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

  Posetite nas na društvenim mrežama

  Newsletter

  Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

   https://www.atlastravel.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/logo-g-s.png
   Close

   Pečuj i karneval u Mohaču

   Cena
   35€ po person
   Trajanje
   2 dana
   Kapacitet
   40

    Popunite upit o zakazivanju aranžmana ili o dodatnim informacijama. Polja označena * su obavezna    Atlas Travel