Autobuske Ture Evropa Putovanja Slovenija Slovenija


1. Maj
Cena
125€ po person
Trajanje
5 dana
Kapacitet
40

1. Maj u Sloveniji

 • Opis
 • Program
 • Galerija
 • Cene i napomene
 • Slični aranžmani
 • asdsadsadadsa

Detalji aranžmana

Mesto polaska
Beograd - (tačno mesto polaska objavićemo naknadno)
Mesto dolaska
Ljubljana

 

PROMO CENA KOJA TRAJE DO 31.03 SAMO 125 €

 

Slovenija je jedna od najstarijih država Slovena u Evropi. Preci današnjih Slovenaca su naselili područje severozapadnog Balkana još u 6. Veku. U 14. Veku Slovenci padaju pod vlast Habzburške monarhije pod čijom upravom opstaju 5 vekova. U to vreme je podeljena na 3 celine (regije): Štajersku, Gorenjsku i Korušku. Jedan od nastarijih pisanih dokumenata svih Slovena na latiničnom pismu bili su Brižinski spomenici, napisani još u 10. veku, pa stoga možemo reći da je kulturna svest Slovenaca utemeljena od samog početka naseljavanja današnjih teritorija. Bogatstvo kulture, prirode, mnoštvo nacionalnih parkova, rezervata prirode, prelepih reka, nadaleko poznatih jezera, mnoštvo svetski poznatih pećina, kulturno-istorijskih spomenika, gradova pod zaštitom UNESCO-a, jadranske obale, prelepih Julijskih alpskih planina, čine ovu malu zemlju izuzetno turistički privlačnom kako za kraće izlete tako i za letovanja, a posebno za zimovanja.

Ljubljana je glavni i najveći grad u Sloveniji, njen kulturni, ekonomski, naučni i politički centar. Pre nekoliko godina, Ljubljana je osvojila titulu najzelenijeg grada Evrope. Ekološka svest i ljubav prema prirodi je na najvišem nivou među zemljama EU. Ljubljana je poznata i po velikom broju studenata i najveći je univerzitetski centar Slovenije. Kroz Ljubljanu protiče reka Ljubljanica koja deli stari deo – srednjevekovni grad od moderne, savremene Ljubljane. Ljubljanica, Tromostovlje, Prešernov trg, barokna katedrala, Zmajev most, srednjevekovna ljubljanska tvrđava samo su neki od značajnih lokaliteta koje ćemo posetiti na našoj maloj slovenačkoj turi za vreme boravka u divnoj Ljubljani.

FAKULTATIVNI OBILASCI

Fakultativni obilasci nisu obavezan deo programa i zavise od broja prijavljenih u grupi. Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta uključuje prevoz, usluge vodiča, ulaznice u Škocjanske jame i spomen-kuću Franca Prešerna, obilaske ostalih gradova te spomenika kulture. Agencija Organizator zadržava pravo promene cena izleta u slučaju promene cena ulaznica na lokalitetima. U slučaju nedovoljnog broja putnika, turistička agencija Organizator putovanja može punuditi više cene u odnosu na ponuđene u programu, a putnik nije dužan to da prihvati.
Od fakultativnih izleta u ponudi je poseta Bledu, selu Vrbi i Škofjoj Loci kao i Škocjanskim jamama, Piranu i Kopru (Primorju).

1. FAKULTATIVNI OBILAZAK LJUBLJANSKOG GRADA (15 EUR po osobi) obuhvata prevoz žičarom, Virtualni dvorac, izložba Slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija ‘S’.

2. FAKULTATIVNI OBILAZAK BLEDA (25 EUR po osobi, 15 EUR deca do 10 god.) obuhvata obilazak, sela Vrba i kuće u kojoj je rođen Franc Prešern, grada Bleda i pauza za odmor ili šetnju na bledskom jezeru i čuvenu Škofju Loku.

3. FAKULTATIVNI OBILAZAK ŠKOCJANSKIH JAMA I PRIMORJA (35 EUR po osobi, 25 EUR deca do 10 god.) obuhvata posetu regionalnom parku prirode i ulaznice za Škocjanske jame, obilaske Pirana i Kopra, kao i šoping u Kopru.

4. FAKULTATIVNO PREVOZ HOTEL – BIT CITY TRŽNI CENTAR (5 EUR po osobi) obuhvata organizovani prevoz gostiju od hotela do tržnog centra u Ljubljani.

OPIS SMEŠTAJA: Hotel Bit Center 2* (www.bit-center.net)

Objekat Bit Center Hotel se nalazi u mirnom i tihom delu Ljubljane pored reke Ljubljanice. Centar grada Ljubljane i najznačajnije turističke znamenitosti nalaze se na pola sata laganog hoda. Udobno opremljene sobe hotela imaju savremeno i toplo uređenje, besplatan WiFi. Glavna železnička i autobuska stanica nalaze se na 2,5 km. Pogodna lokacija gostima pruža mogućnost da izbegnu gradsku vrevu i da se odmore u zelenilu prirodnog okruženja.

U cenu je uključeno

• prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,
• pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,
• smeštaj u hotelu Bit Center 2*, koji uključuje dva noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola – samoposluživanje), u sobama strukture 1/2 ili 1/2+1 na upit,
• usluge lokalnog turističkog vodiča u Ljubljani,
• troškovi organizacije putovanja.

U cenu nije uključeno

• zdravstveno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 eur (za cenu, molimo da se raspitate u agenciji),
• boravišna taksa za hotel u Ljubljani, plaća se na licu mesta (cena za dva noćenja iznosi 6,26 eur po osobi, deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu, deca od 7-18 godina plaćaju taksu za boravak u iznosu od 3,14 eur za dva noćenja),
• fakultativni izleti (prijavljivanje u agenciji zbog rezervacije termina za grupe. Plaćanje je na licu mesta našem vodiču. Ne garantujemo mogućnost naknadne prijave za izlete),
• individualni troškovi.

 • 1 dan - 30.04. četvrtak
 • 2 dan - 01.05. petak
 • 3 dan - 02.05. subota
 • 4 dan - 03.05. nedelja
 • 5 dan - 04.05. ponedeljak
1 dan - 30.04. četvrtak

Beograd - Ljubljana

Sastanak grupe je u Beogradu na mestu polaska autobusa(tačno mesto polaska objavićemo naknadno) u (21:30h). Polazak u 22:00h. Noćna vožnja auto-putem prema Hrvatskoj.Usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i kraćih pauza.

2 dan - 01.05. petak

Ljubljana

Dolazak  u Ljubljanu u jutarnjim satima, a oko 09:30h obilazimo grad sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku najvažnije znamenitosti kao što su Prešernov Trg, Tromstovlje, Franjevačka katedrala (Vavedenje Presvete Bogorodice), Zmajev most, srednjevekovni zamak.. Obilazak grada traje oko dva sata - do 11:30h . U 12:00h smeštamo se u hotel. Slobodne aktivnosti. Fakultativno poseta Ljubljanskom gradu, Virtualni dvorac, izložba slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija ‘S’. Noćenje.

3 dan - 02.05. subota

Ljubljana - Škocjanske Jame - Piran - Ljubljana

Doručak, a posle doručka, slobodno vreme ili fakultativno polazak u 08:15h za Škocjanske jame. Dolazak na lokalitet oko 09:30h. Obilazak pećine po redu obilaska – 10:00h, uz pratnju vodiča. Nakon obilaska, slobodno vreme za kupovinu suvenira. U 12:30h polazak prema slovenačkom primorju. Dolazak u Piran oko 13:30h. Pauza u trajanju od tri sata za šetnju gradićem, odmor uz kafu ili pak ručak. Nakon obilaska Pirana, oko 16:30h povratak u hotel u Ljubljanu, gde stižemo oko 18:00h. Slobodno vreme. Noćenje.

4 dan - 03.05. nedelja

Ljubljana - Vrba - Bled – Škofja Loka - Beograd

Doručak, a posle doručka, oko 09:00h napuštamo hotel, slobodno vreme do polaska za Beograd, a fakultativno krećemo ka Bledu. Na putu do Bleda zaustavljamo se u selu Vrba, radi posete spomen-kuće u kojoj je rođen najveći slovenački pesnik, Franc Prešern. Nakon obilaska, polazak za Bled. U Bled dolazimo oko 11:00h i upoznajemo se sa najpoznatijim i najlepšim turističkim lokalitetom Slovenije. Putnicima ostavljamo više od dva sata na raspolaganju za šetnju u sopstvenoj režiji: naša preporuka je šetnja oko jezera, šetnja po gradiću, odlazak do bledske tvrđave ili jednostavno pauza uz čuvene blejske kremšnite i kapućino. U 14:00h, nastavljamo put prema Škofjoj Loci, najlepšem i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u Sloveniji i naše omiljeno mesto, u centralnoj Sloveniji, koje je svaki put na našoj ‘must visit’ listi, kada dolazimo u Sloveniju, bilo na kratku vikend turu, skijanje ili pak letnji odmor. U Škofju Loku dolazimo oko 15:00h.  Popodnevna šetnja i odmor u Škofjoj Loci biće idealni za upoznavanje sa bajkovitim gradićem i ispijanje popodnevne kafe, ali i za laganu zakusku. Nakon obilaska Škofje Loke, oko 16:30h nastavljamo put ka Ljubljani, te povratak za Beograd. Pravimo pauze na putu do Beograda, kako zbog graničnih prelaza i pasoških formalnosti, tako i zbog kraćeg odmora.

5 dan - 04.05. ponedeljak

Beograd

Dolazak u Beograd, na mesto sa kojeg smo pošli u ranim jutarnjim satima (04-05h).  Kraj programa.

Detaljnije o aranžmanu

OBAVEZNO PUTNO OSIGURANJE

Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se može izvršiti gotovinom, čekovima građana ili putem administrativne zabrane. Cena aranžmana je prikazana u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.
Cena koja je naznačena na vebsajtu, katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije Organizatora putovanja i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili first-minute i last-minut ponude.

Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA

• za celokupnu uplatu do 31.01.2020. odobravamo popust 10%

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA

• akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE

• akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak u jednakim mesečnim ratama. Rate dospevaju svakog 15-tog u mesecu, a poslednja rata dospeva 15.06.2020. godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana, minimum 10 dana pre puta se deponuju čekovi građana, uz uvećanje od 2% mesečno.

4. ADMINISTRATIVNA ZABRANA

• akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Za ostatak, poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overen primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru u roku od 3 radna dana). Rate dospevaju do 15-og u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 06. 2020. godine. Preostali iznos duga koji se realizuje putem administrativne zabrane, uvećava se za 2% na mesečnom nivou. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

POPUSTI I DOPLATE

• Doplata za jednokrevetnu sobu po danu iznosi 30 EUR
• Doplata za boravišnu taksu po danu po osobi iznosi 3,16 EUR i plaća se na recepciji hotela, deca od 7-18 god. 1,57 EUR po danu.

DODATNE NAPOMENE

• putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Atlas Travel Service
• molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu,
• cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije,
• putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska, jedan dan pred put,
• putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),
• putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,
• Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• Ulazak u sobe hotela pri dolasku je posle 12:00h,
• napuštanje hotela je poslednjeg dana do 09:00h.

VAŽNE NAPOMENE

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima rok za otkazivanje putovanja i to najkasnije 5 dana pre putovanja. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja – Atlas Travel Service d.o.o. Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 70006370, od 07.12.2019. god. osiguravajuće kompanije Dunav Osigurnje.

smene18.05.28.05.07.06.17.06.27.06.07.07.17.07.27.07.06.08.16.08.26.08.05.09.15.09.
1/2 st115135165220255280315315315285245210170
1/2+1 st110125150195215240270270270245205175155

Podelite na društvenim mrežama
Newsletter

Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

  Posetite nas na društvenim mrežama

  Newsletter

  Pretplatite se na nas newsletter i budite obaveštenim o svim fist minute ponudama i najnovijim aranžmanima.

   https://www.atlastravel.co.rs/wp-content/uploads/2019/10/logo-g-s.png
   Close

   Slovenija

   Cena
   125€ po person
   Trajanje
   5 dana
   Kapacitet
   40

    Popunite upit o zakazivanju aranžmana ili o dodatnim informacijama. Polja označena * su obavezna    Atlas Travel